Det skal du bruge (til 1 stor portion/ 2 små):
- 1-1,5 dl. quinoa
- en håndfuld blandede svampe
- en kvist purløg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
- citronsaft
- salt og peber
- chilipulver (kan udelades)
Fremgangsmåde:
- kog quinoa efter anvisning på pakken og lad den køle mens du ordner dressing og svampe
- svampe skæres i små stykker og steges i olivenolie og hvidløg til de er møre
- olivenolie, citron, salt og peber blandes til en dressing
- svampe og quinoa blandes, dressingen hældes over og purløg klippes hen over i små stykker
Denne salat er en af mine yndlings, da den er lun og dermed aftensmadsagtig. Den indeholder masser af protein og er derudover også rig på fibre der findes i svampe. Den er et godt alternativ til andre tunge salater som pasta - eller hvedekernesalat, men det gode ved quinoasalaten er, at man undgår stivelse. Dermed er den med sit indhold af protein, vegetabilsk olie og fibre en sund sag, som man roligt kan spise masser af! Kan med fordel serveres med et stykke kylling eller noget lækkert brød :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar