fredag den 8. juni 2012

KARTOFFELSALAT

Er der noget jeg virkelig elsker og forbinder aller mest med sommer (okay, måske næst efter is).. så er det kartoffelsalat! Og min mor er den bedste til at lave den. Hun har lavet den i så mange år, at hun ikke rigtig måler og vejer hvor meget og hvor lidt der skal i af hver ting, så jeg har prøvet at regne lidt på det, men ellers må man smage sig frem ;) Til de fedtforskrækkede kan det anbefales at bruge en let mayo. Den fra Irma er den bedste!
Ingredienser (til 4 pers.):
Fyld: 
- ca 800 gram kartofler
- 1 glas drueagurker (hvis man som mig er vild med dem, mindre kan også gøre det)
- 1 løg eller en masse purløg/forårsløg
- 6 små tomater (til pynt på toppen)
- hakket dild (til pynt på toppen)
Dressing:
- 1,5 dl cremefraiche (cirka)
- 1,5 dl. mayonnaise (cirka)
- salt/peber
- lidt karrypulver
- honningsennep
- lidt tomatketchup
- lidt eddike

Kartoflerne koges møre et par timer i forvejen. De afkøles og skæres i mundrette stykker. Løg og drueagurker hakkes fint. Dressingen røres sammen og røres i kartoflerne, agurkerne og løg. Efter salaten er blandet, skæres tomat i tynde skiver og lægges på toppen sammen med hakket dild. Tricket er at smage sig frem, god fornøjelse! Ps. salaten er perfekt til en god grillaften :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar