lørdag den 12. maj 2012

NEM SUSHI

                                                         I tirsdags fik Sofie den fremragende ide at vi skulle lave sushi, men på den økonomi-venlige måde. Den var jeg helt med på, så vi smuttede forbi den Kinesiske Købmand og købte tangplader, wasabi og crabsticks. Vi havde måtter, røget laks, chilimayo, løg, agurk, jordbær og soya derhjemme, og da vi ikke ville betale overpris for såkaldte sushiris, købte vi nogle grødris i Netto til 9 kr. Sådan! Det var overraskende nemt at lave sushien, så her kommer opskriften på SU-venlig og virkelig lækker sushi! Fyldet kan man jo variere alt efter hvad man har lyst til :)
Du skal bruge:
Grød - eller sushiris (vi brugte ca. 300 gram)
soya
wasabi (kan udelades)
tangplader
måtte til at rulle sushiruller på
spisepinde (vigtigt, da det lige gør oplevelsen en tand mere autentisk)
fyld (vi kom røget laks, crabsticks og div. grøntsager i)

Fremgangsmåde:
1. Kog grødrisen i rigelige mængder vand til konsistensen er som ønsket (ikke for bløde, men under ingen omstændigheder for hårde)
2. Hæld dem op i en si når konsistensen er rigtig, så det resterende vand kan løbe fra
3. Lad risene køle af og hæld eventuelt koldt vand over, så det går hurtigere
3. snit grøntsagerne og flæk crabsticks, så de bliver smallere
4. Læg en tangplade på måtten og fordel ris i et jævnt lag (hellere for lidt end for meget) og lad ca. 2 cm være fri for ris i hver side af pladen, så rullerne kan lukkes. 
5. Fyldet kommes på i en "stribe" i en af kanterne og rullerne rulles.
5. Når den er rullet, fugtes tangen i enden, så den klistrer sammen og forbliver lukket.

Sådan fortsætter man bare, og fyldet kan jo varieres fra rulle til rulle. Det bliver ekstra lækkert hvis man blander den røgede laks op med flødeost, krydderier og forårsløg, så bliver rullerne nemlig mere creamy. Server med soya, wasabi et godt glas hvidvin, og hvis du ikke er i sparehjørnet, med ingefær :D 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar